Yritys

Savonlinnan Yritystilat Oy on Savonlinnan kaupungin 100 % omistama osakeyhtiö, joka hallinnoi, ylläpitää, kehittää ja vuokraa kaupungin omistamia yrityskiinteistöjä ja toimitiloja sekä rakennuttaa tarvittaessa uusia tiloja.

Yhtiö toimii kaupunkikonsernin strategisena työkaluna, kun kaupunki toteuttaa elinkeinopolitiikkaansa auttaen kaupungissa sijaitsevia yrityksiä kasvamaan ja uusia yrityksiä sijoittumaan kaupunkiin. Yhtiö osallistuu asiantuntijana kaupungin elinkeinotoiminnan kehittämiseen sekä yksittäisiin elinkeinopoliittisiin projekteihin.

Yhtiö omistaa ja hallinnoi 18 kiinteistöä, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 33 000 krsm2. Tilat sisältävät monipuolisia toimisto-, tuotanto-, myymälä- ja varastotiloja. Kiinteistöjä sijaitsee kaupungin keskustassa, sen välittömässä läheisyydessä sekä keskustan ulkopuolella sijaitsevissa taajamissa. Kiinteistöihin on sijoittunut vajaat 100 yritystä ja yhteisöä, joiden palveluksessa on yhteensä 350-400 työntekijää.

Yhtiön vuokralaisina on useita eri toimialoja edustavia yrityksiä ja organisaatioita. Vuokralaisten joukossa on elektroniikka-alan erikoisosaamista vaativaa valmistusta, palveluliiketoimintaa, vaatetusteollisuutta, konsultointia, suunnittelua, ohjelmointia, tutkimusta ja tuotekehitystä tekeviä toimijoita sekä yhdistyspohjalla toimivia organisaatioita.

Savonlinnan Yritystilat Oy toimii kiinteässä yhteistyössä Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimen kanssa, joka vastaa kaupungin elinkeinopolitiikan jalkauttamisesta käytännön tasolle.
Savonlinnan Yritystilat Oy pyrkii vastaamaan seudulla jo toimivien ja sinne sijoittuvien uusien yritysten toimitilatarpeisiin joko vuokraamalle niille valmiita toimitiloja, kehittämällä olemassa olevia tiloja yritysten tarpeita vastaaviksi tai rakennuttamalla uutta toimitilaa.

Savonlinnan Yritystilat Oy ja Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimi auttavat yhdessä yrityksiä löytämään kokonaisvaltaiset ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen Savonlinnan seudulla.

Yritys: Savonlinnan Yritystilat Oy (Y-tunnus: 0676812-5)

Hallinto:
Toimitusjohtaja: Heikki Kokki
Kiinteistöpäällikkö: Tommi Malkki

Hallitus:
Jarkko Wuorinen, puheenjohtaja
Juha Paanila
Ritva Suomalainen
Arto Koponen
Kirsi Torikka

 

Konsernivastuuhenkilö:
Savonlinnan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Juha Turtiainen