Savonlinnan Yritystilat Oy on hankkinut kolme kappaletta uusia sydäniskureita

Alla Savonmaan juttu sydäniskureista:

Savonlinnan Yritystilat Oy on hankkinut kolme kappaletta uusia sydäniskureita, jotka sijoitetaan yhtiön omistamiin kiinteistöihin, joissa vuokralaisina on useampia yrityksiä. Näitä kiinteistöjä ovat Puistokadulla sijaitseva Innovaatiokeskus, Laitaatsillantiellä sijaitseva teknologiakeskus Elektronia ja Kerimäen vanha kunnantalo. Ennestään yhtiöllä on yhdessä XAMK Oy:n kanssa hankittu iskuri teknologiapuisto Nohevassa.

Iskurien hankinnalla Savonlinnan Yritystilat Oy haluaa vastuullisena toimijana ja vuokranantajana olla mukana turvaamassa asiakkaidensa, sekä kiinteistöissä ja niiden läheisyydessä liikkuvien ihmisten turvallisuutta ja elämää.

Yhtiön vuokralaisille on tiedotettu iskureiden sijainnista ja niiden käytöstä järjestetään heille tarvittaessa opastus. Iskureiden mukana tuli koodit, joilla pääsee katsomaan iskuritoimittajan käytön opastuksen verkossa. Iskurit itsessään edustavat kehittynyttä teknologiaa ja ne opastavat käyttäjäänsä selkeästi äänellä aina siitä lähtien, kun käyttäjä avaa iskurin kannen. Laitteissa on myös sensorit, jotka tunnistavat iskun tarpeen. Ellei potilaan tila vaadi laitteen käyttöä, se ei toimi.

Tiedottamalla laitteiden hankinnasta Savonlinnan Yritystilat Oy haluaa herätellä muitakin yrityksiä, etenkin liikekiinteistöjen omistajia, hankkimaan vastaavia laitteita. Mitä tiheämpi kattavuus laitteissa on esimerkiksi kunta- ja kaupunkikeskustoissa, sitä suurempi todennäköisyys on, että iskuri on saatavilla, kun sitä tarvitaan. Väestön vanheneminen lisää laitteiden tarvetta. Investointi on kohtuullisen pieni, ainakin siihen nähden, jos sillä pystytään pelastamaan yksikin ihmishenki.

Sydänperäiset ongelmat ovat yksi yleisimmistä kuolinsyistä Suomessa. Arviolta kymmeniä ihmisiä vuodessa pelastuu nykyisellään iskureiden ansiosta. Ajoissa annettu hoito on myös tärkeää työ- ja toimintakyvyn palautumisen kannalta. Saamalla iskureiden sijaintitiheyden kasvamaan, sekä tiedon niiden sijainnista ja käytöstä levitettyä laajemmalle, hyödyt kasvavat ja arkuus niiden käyttöön vähenee. Iskurin käytön opastus on nykyään myös osa ensiapukoulutusta, jonka käynnin ainakin kerran elämässä soisi kuuluvan jokaisen suomalaisen yleissivistykseen.

Sydäniskurien sijainnit rekisteröidään defi.fi palveluun, josta voi nähdä kaikkien Suomessa rekisteröityjen sydäniskurien sijainnin. Sijainnit näkyvät myös 112 sovellutuksesta. Iskurien sijoituspaikan yläpuolelle sijoitetaan iskurin sijainnista kertova kyltti ja rakennuksen ulko-oveen tarra, jossa kerrotaan, että rakennuksessa sijaitsee iskuri. Lisäksi seiniin tulee nuolia, joilla ohjataan iskurin sijaintipaikalle.

Iskurin käyttöönotto on helppoa. Iskurit ja oheistarvikkeet tilattiin ja toimitettiin Yritystiloille käyttövalmiina pakettina, jossa iskuriin tarvitsi vain laittaa akut paikoilleen ja kiinnittää iskurin säilytyskaappi seinälle haluttuun paikkaan.

Linkki Savonmaan juttuun

Savonmaa