Argus Spectrum Internationalin tehdas Teknologiakeskus Elektroniaan

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

– Teknologiakeskus Elektroniassa on yhtiölle toimintavalmiit tilat sekä elektroniikka-alan testilaboratorio, jota yhtiö pystyy hyödyntämään tuotekehityksessä ja testauksessa, kertoo Savonlinnan Yritystilat Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kokki.

Savonlinnan tehtaalla Argus Spectrum Internationalilla on tarkoitus valmistaa langattomia palonsuojelutuotteita sekä varhaisen varoituksen ja paikannuksen järjestelmiä kansainvälisille markkinoille. Savonlinnan toimintoja johtaa toimitusjohtaja Harri Laukkanen.

– Rekrytoimme henkilökuntaa Savonlinnasta ja lähikunnista. Kesällä aloitamme 5-10 työntekijän voimin, mutta tänä vuonna on tarkoitus rekrytoida vielä 50 henkilöä.  Työntekijät koulutetaan yhdessä Ammattiopisto SAMIedun kanssa. Tulevaisuuden kasvunäkymissämme Savonlinnassa tulee työskentelemään 100-150 henkilöä, kertoo toimitusjohtaja Harri Laukkanen.

Argus Spectrum Internationalin päätöksestä sijoittua Savonlinnaan tiedotettiin 4.3., kun yhtiö ja Savonlinnan kaupunki allekirjoittivat yhteistyösopimuksen.

– Savonlinnan kaupunki edesauttaa työvoiman rekrytointia yhteistyössä Ammattiopisto SAMIedun kanssa. Lisäksi kaupunki tukee yhtiötä investointiavustusten hakemisessa ELY-keskuksesta ja luo edellytyksiä elektroniikan testilaboratorion käyttämiselle, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Laineen mukaan Savonlinnassa on monipuolinen tutkimus-, tuotekehitys-, koulutus- ja yritysympäristö elektroniikka- ja sähköalalle. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMKin elektroniikan tuotekehitys- ja testilaboratoriossa yritykset voivat testata ja kehittää tuotteitaan. Ammattiopisto SAMIedu tarjoaa Savonlinnassa laajaa sähkö- ja elektroniikka-alan koulutusta. Lisäksi ensi syksynä käynnistetään yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa sähköinsinöörin koulutus.

– Savonlinnassa on vetovoimainen toimintaympäristö elektroniikka- ja sähköalan teollisuudelle. Ala työllistää täällä noin 400 henkilöä, mikä tekee siitä Itä-Suomen suurimman toimialan klusterin, kaupunginjohtaja Laine tiivistää.